
دانشبنیان| کاهش ناترازی انرژی با تولید موتورهای فوق کممصرف کولر آبی
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، امروزه تولید کولرهای آبی با موتورهای فوق کم مصرف BLDC با هدف کمک به حل مشکل ناترازی انرژی، مورد حمایت ویژه دولت قرار گرفته و شرکتهای دانشبنیان مختلفی در این حوزه فعال هستند.
شرکت دانشبنیان «پیشران انرژی الکترونیک» با ورود به موضوع طراحی سیستمهای کنترل هوشمند مخصوص دستگاههای تهویه مطبوع، موفق شده است با تولید دو محصول اینورتر موتور القایی و اینورتر موتور براشلس مورد استفاده در کولرهای آبی، گامی مهم در جهت بهینهسازی مصرف انرژی در بخش خانگی و صنعت بردارند.
محمدشهاب دلیری، مدیرعامل شرکت پیشران انرژی الکترونیک، در خصوص شکلگیری و زمینه فعالیت این شرکت گفت: پیش از تاسیس شرکت، در حوزه طراحی و تولید انبوه درایوموتورهای (اینورتر) سیستمهای تهویه مطبوع با شرکتهای مختلف همکاری داشتیم؛ اما در سال 1402 به دلیل دستیابی به بلوغ فنی با همکاری دوستان فعال در این حوزه، این شرکت را ثبت کردیم که بعد از گذشت دو ماه و با تولید محصول اینورترهای کولر آبی دانشبنیان شدیم.
وی، حل چالشهای ناترازی انرژی از طریق تولید اینورترهای کولرهای آبی را از اولویتهای این شرکت دانست و عنوان کرد: سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق در سال 1402 مامور و موظف به طراحی و تصویب استانداردهای مناسب برای تولید سیستمهای تهیه مطبوع شد و به روزرسانی 20 میلیون فقره کولر آبی مستهلک با موتورهای فوق کممصرف، در دستور کار قرار گرفت. اما از آنجا که این موتورهای کممصرف صرفا با اینورترها کار میکنند بنابراین این دو محصول لازم و ملزوم یکدیگر هستند. شرکت ما چهارمین شرکتی بود که این مدل از اینورتر ویژه کولرهای آبی در کشور تولید کرد.
دلیری، در ادامه افزود: این محصول تولید شده با استانداردهایی که در سال 1402 برای الکتروموتورهای BLDC در نظر گرفته شده کاملا منطبق است. مصرف برق موتورهای قدیمی کولر آبی هفتهزار موجود در بازار در دور کند و تند آن به ترتیب چهار و شش تا هشت آمپر است. در حالی که کولرهای آبی جدید با بهرهمندی از موتور و اینورترهای این شرکت در دور نهایی جریانی معادل سه الی سه و نیم آمپر مصرف میکند که نیم آمپر از کمترین میزان مصرف موتورهای قدیمی در کولرهای آبی معمولی هم کمتر است.
مدیرعامل شرکت پیشران انرژی الکترونیک، درباره ظرفیت اشتغالزایی این شرکت اظهار کرد: شرکت ما تازه تاسیس است، تیم تحقیق و توسعه شرکت ما متشکل از سه نفر است. با 7 الی 8 نیروی مونتاژکار به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط هستیم. همچنین بخش عمدهای از این تولیدات، مدارهای الکترونیکی هستند که در خارج از مجموعه مونتاژ میشوند. به همین دلیل شرکت ما اشتغالهای غیرمستقیمی را هم ایجاد میکند.
دلیری، با اشاره به اینکه تولید اینورترها به صورت خاص برای صادرات مناسب نیست، در خصوص برنامههای این شرکت برای توسعه تولید و صادرات محصولاتشان افزود: هماهنگ شدن اینورترها با موتور از ضروریات صادرات این محصول محسوب میشود. اینورتر و موتور به صورت پکیج به کشور ثالث، صادر میشود. البته در حال حاضر با چند شرکت داخلی تولیدکننده الکتروموتورهای BLDC برای صادرات مشترک موتور و اینورتر به عراق و افغانستان که از مشتریان بالفعل این محصولات هستند، همکاریهایی در بخش صادرات انجام شده است.
پایان پیام/
#24
Send to friends